Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Ovidiu Pantea: Consilierii locali PSD, Oana Goga și Achim Călin, s-au apucat de furat inițiativele societății civile din oraș

articol publicat în decembrie 9, 2021

Consilierii locali ai PSD Huedin, Călin Achim și Oana Raluca Goga, au depus miercuri, la primăria din Huedin, un proiect de hotărâre care prevede BUGETAREA PARTICIPATIVĂ, un proiect prin care se permite cetățenilor orașului de sub Vlădeasa să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localității.

Joi, Ovidiu Pantea, fost lider al PLUS Huedin iar astăzi implicat doar în viața civică a orașului, le-a atras atenția consilierilor locali, pe o rețea de socializare, că nu sunt inițiatorii ideii și că ar fi „furat-o”: „Din lipsă de idei și soluții la problemele urbei, consilierii locali PSD, Oana Goga și Achim Călin, s-au apucat de furat inițiativele societății civile din oraș.

Recent, aceștia au anunțat că au depus două inițiative de proiect de HCL, una pentru bugetare participativă și alta pentru accesul gratuit al elevilor în spațiile și pe terenurile de sport ale orașului.

Să le luăm pe rând:

Bugetarea participativă.

Cei doi consilieri locali se laudă că în data de 8 decembrie 2021, (ieri), au depus o inițiativă de HCL pentru bugetarea participativă, sugerând astfel că ar avea vreun merit la implementarea acestui proiect.

Ce nu știu acești hoți de inițiative, este faptul că proiectul bugetării participative la Huedin a intrat deja în linie dreaptă iar anul viitor va fi implementat.

Acest lucru se va întâmpla datorită societății civile din Huedin și a primarului Mircea Moroșan.

Pe scurt, istoria bugetării participative la Huedin, este aceasta:

În data de 2 aprilie 2019, subsemnatul adresam în scris Primăriei Huedin propunerea de implementare a bugetării participative în oraș. Am fost prima persoană care a propus public bugetarea participativă la Huedin.

În iulie 2020, prin Platforma Oameni pentru Viitor Huedin, bugetarea participativă a fost cuprinsă, pentru prima dată, într-un plan de administrare a orașului Huedin.

Mai multe info, aici:

https://www.facebook.com/110755197386718/posts/110789577383280/

Propunerea a fost luată în serios de dl primar Mircea Moroșan, care a inclus proiectul bugetării participative în propria platformă electorală, la alegerile locale din septembrie 2020.

De atunci, am lucrat alături de dl primar și împreună cu departamentele specializate din Primărie, pentru implementarea acestui proiect.

Papagalii de la PSD nici măcar nu știu că în acest moment, proiectul bugetării participative la Huedin este pregătit (inclusiv regulamentul de aplicare) pentru a fi implementat anul viitor.

Iată dragi cetățeni, cum acești hoți de idei și inițiative, sugerează că ar avea vreun merit în ceea ce va fi, anul viitor, unul dintre cei mai importanți pași spre evoluție ai administrației publice locale din Huedin.

Gratuitatea pentru elevi și studenți:

În data de 22 noiembrie 2021, hoțul de inițiative, dl Achim, anunțat că a depus o inițiativă de HCL, cu referire la utilizarea gratuită a terenurilor de sport din oraș, de către elevi.

Autorul de drept și de facto al inițiativei accesului gratuit pentru elevi și studenți la terenurile și sala de sport din Huedin, este elevul Ruben Laze. Acesta a inițiat acest demers în urmă cu aproape 2 ani și l-a readus în atenția publică, în data de 10 Septembrie 2021.

În data de 15 Octombrie 2021 elevul a participat alaturi de mine la o întâlnire cu primarul orașului Huedin, când au fost convenite toate detalile punerii în aplicare a inițiativei sale.

Dl Achim, a aflat despre inițiativa elevului, din postările lui de pe Facebook precum și din alte surse (pe care le știm) și a încercat să i-o șutească.

În loc să-l sprijine pe tânăr ca să-și pună în practică demersul, consilierul local PSD, a ales să fure inițiativa avută de elevul Ruben Laze.

Astfel, la mai bine de o lună de la întâlnire, consilierul local PSD a anunțat depunerea unui proiect de hotărâre încercând să-și asume merite pentru această inițiativă locală ce urmează a fi implementată.

Așadar, elevul Ruben Laze a avut o inițiativă pentru ca elevii și studenții din Huedin să aibă acces GRATUIT la terenurile și sala de sport a orașului. Este susținut în acest demers de către Consiliul CIVIC Huedin. Propunerea beneficiază de sprijinul primarului orașului Huedin, dl Mircea Moroșan, și va fi transformată în hotărâre de Consiliu Local, foarte curând.

Și acest furt intelectual făcut de dl Achim, va rămâne ca o pată de rușine pe obrazul gros al acestui individ, precum și al ciumei roșii locale.

Cu această ocazie, doresc să transmit un mesaj către unii consilieri locali din Huedin: dacă nu vă duce capul și nu aveți idei despre cum să îmbunătățiți viața cetățenilor din oraș, societatea civilă huedineană vă poate ajuta. Există o singură condiție, anume să fiți corecți. Cu hoția nu o să ajungeți nicăieri, doar veți fi arătați cu degetul și veți fi strigați: HOȚII!” a scris Ovidiu Pantea pe o rețea de socializare.

Ce le răspunde acuzatorilor săi, unul dintre consilierii locali PSD: S-au inflamat organele genitale ale primăriei Huedin din cauza bugetarii participative

Între timp, fără să nominalizeze o persoană, Călin Achim a răspuns: „S-au inflamat organele genitale ale primăriei Huedin din cauza bugetarii participative. Azi niște domni au primit niște task-uri de a defăima propunerea mea și a colegilor PSD dar nu vă speriați cetățeni și votanți, vom lupta să aveți dreptul de a vă spune părerea în legatură cu cheltuirea banilor dvoastră. Destul cu jaful din Primăria Huedin!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *