Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

USR cere demiterea de urgență a lui Florin Roman: „A plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte”

articol publicat în decembrie 9, 2021

USR a cerut astăzi demiterea de urgență a lui Florin Roman, formațiunea condusă de Dacian Cioloș acuzându-l că a plagiat lucrarea de masterat și a mințit că a scris o carte.

„Ce încredere ar mai putea avea românii în acest minister și, de fapt, în întregul guvern, știind că un ministru care a plagiat are de coordonat 1,8 miliarde de euro din PNRR pentru digitalizarea României?

Furtul intelectual rămâne un furt oricât ar încerca Florin Roman și alți foști prim-miniștri sau miniștri să diminueze gravitatea faptei și el trebuie sancționat” au precizat liderii USR Plus.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a răspuns USR și a oferit detalii despre lucrarea incriminată: „Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată.

Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *