Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Iulian Balaj: Încep lucrările la construirea a 12 locuințe sociale în Ștei

articol publicat în decembrie 10, 2021

Primarul din Ștei, Iulian Balaj, a anunțat de curând că încep lucrările la construirea a 12 locuințe sociale în Ștei.

„Pentru acest proiect, am emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 29 noiembrie.

Asocierea de firme S.C. SPEED TRANS ALPIN S.R.L.-S.C. EN ELECTRIC PROIECT OFFICE S.R.L. a fost desemnată câștigătoare a licitației publice de execuție a lucrărilor în valoare totală de 1 865 294,26 lei.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 13.1, termenul de execuție este 16 luni, iar cofinanțarea orașului nostru este de 2% din valoarea totală a proiectului.

Implementarea proiectului are ca obiectiv principal reabilitarea, modernizarea și repunerea în funcțiune a clădirii fostului sediu al poliției, de pe strada Independenței, aflat în stare avansată de degradare, prin construirea a 12 apartamente ca locuințe sociale, destinate persoanelor din categorii vulnerabile.

Aceste locuințe vor beneficia de toate utilitățile și dotările (mobilier, aparatură electrocasnică), necesare în vederea asigurării condițiilor de viață decente.

Ca obiectiv secundar, în cadrul proiectului, se va amenaja cu paviment, aleea de acces din strada Independenței până la intrarea în incinta Liceului Tehnologic ,,Unirea”, precum și parcul din proximitate. Acesta va fi dotat cu bănci și mese, rețea wi-fi gratuită, leagăne de joacă, tobogane, balansoare, platforme de legănare pentru persoane cu dizabilități și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice” a anunțat Iulian Balaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *