Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) „Drumul lui Iovan”, cel mai înalt drum asfaltat din Munții Apuseni

articol publicat în decembrie 10, 2021

Clubul Montan Apuseni prezintă pe platforma online a asociației un videoclip cu „Drumul lui Iovan” cel mai înalt drum asfaltat din Munții Apuseni.

Drumul pornește din satul Horea, de la altitudinea de 680m și urcă în serpentine până la 1600m. De aici ajungi in 15 minute, pe jos până la locul accidentului aviatic din 2014.

Traseul are 7,5 km și este în întregime asfaltlat. Traseul urmează un drum îngust, plin de serpentine de-a lungul satelor înșirate pe munte: Butești, Giurgiuț- Zânzești. Casele sunt dispuse pe dealuri în gospodării disparate, cu acces pe drumuri de piatră care pleacă din drumul asfaltat.

După ce am ajuns sus s-a deschis o panoramă deosebită asupra Carpaților. Astfel, am văzut în apropiere cel mai înalt vârf al Munților Apuseni, Vf. Bihor- Curcubăta Mare 1849m. Se distinge ușor datorită celor 5 eoliene plasate pe creastă. În stânga lui apare Vârful Găina, ușor de identificat datorită monunentului de pe vârf.

Apoi, deasupra norilor de pe Valea Arieșului și din Transilvania se ridică Muntele Vulcan. În spatele lui, o creastă măreță- Retezatul” descriu videoclipul cei de la Clubul Montan Apuseni.

Apuseni Info felicită Clubul Montan Apuseni pentru realizarea acestui videoclip spectaculos.

sursă video:
Clubul Montan Apuseni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *