Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Jandarmeria Română în lupta contra mafiei lemnului în 2021: 1.794 de contravenții, în valoare de peste 900.000 RON

articol publicat în decembrie 11, 2021

Ziua Internațională a Munților, Jandarmeria Română a anunțat că în lupta contra mafiei lemnului, în 2021, a aplicat 1.794 de contravenții, în valoare de peste 900.000 RON

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Munților. Dacă pentru majoritatea dintre noi, munții sunt o sursă de aer curat, drumeții și relaxare, nu aceeași însemnătate o au pentru unele persoane care aleg să desfășoare activități ”mai puțin curate”. Astfel, de la începutul anului până în prezent, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 900.000 de lei, în urma constatării a celor 1.794 de contravenții în domeniul exploatării lemnului și a fost recuperată o cantitate de aproape o mie de metri cubi de material lemnos.

Jandarmeria Montană este o structură specializată a Jandarmeriei Române, care își desfășoară activitatea în 21 de județe, prin păduri sau pe trasee primejdioase, pe cărări de munte greu accesibile ori pe culmi înzăpezite, pentru a-și ajuta semenii și a salva vieți.

Totodată, jandarmii participă permanent, alături de reprezentanți ai Romsilva, Administrației Ariilor Protejate și ai Gărzii de Mediu, la acțiuni pentru protejarea florei și faunei, precum și pentru prevenirea și combaterea braconajului” a anunțat Jandarmeria Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *