Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

150 de tone de material antiderapant și sare s-au folosit pe drumurile din zona Apuseni-Huedin-Gilău

articol publicat în decembrie 14, 2021

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de marți, 14 decembrie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

De asemenea, din cauza căderilor de ploaie, lapoviță și zăpadă din anumite zone, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de luni, 13 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe două drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin și Gilău. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a două utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 20 de drumuri judeţene, cu 14 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 150 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

În continuare, se acţionează cu utilaje şi materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *