Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

De la Cluj la Oradea cu 160 km/h: S-a lansat licitația pentru modernizarea loturilor Cluj-Napoca – Aghireș și Aghireș – Poieni!

Anunțul a fost făcut vineri în cadrul unei mese rotunde de către directorul general CFR SA, Ioan Pintea. La evenimentul organizat de situl dcnews.ro, dedicat situației căii ferate din România, a participat și primarul Clujului, Emil Boc.

Pintea a ținut să îl informeze pe acesta că licitația pentru modernizarea primelor două loturi ale legăturii feroviare Cluj -Oradea, anume Cluj – Aghireș și Aghireș – Poieni a fost urcată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Potrivit proiectului de act normativ, valoarea propusă de Ministerul Transporturilor pentru această investiție este de 9,49 de miliarde de lei, banii urmând să provină din fonduri europene și de la bugetul de stat. Durata realizării investiției este de patru ani. Tronsonul de cale ferată propus a se moderniza are lungimea totală de 166,216 km.

Obiectivul investiției îl constituie electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor şi presupune realizarea unei infrastructuri ce va permite viteze maxime cuprinse între 100 km/h şi 160 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian