Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

135 de participanți la trafic au fost sancționați de polițiștii bihoreni în weekend

articol publicat în decembrie 15, 2021

În perioada 13 – 14 decembrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 135 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 43.810 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șapte certificate de înmatriculare și au fost constatate 15 tamponări. 

41 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 20 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați nouă bicicliști, trei sancțiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, iar 59 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *