Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Bihorul, „Bavaria României”: Bolojan continuă plantarea arborilor de-a lungul drumurilor naționale!

articol publicat în decembrie 15, 2021

Angajații primăriilor Oșorhei, Nojorid și Aleșd, alături de beneficiarii de ajutor social, au plantat arborii pe care cele trei unități administrativ-teritoriale le-a solicitat ca urmare a parteneriatului cu Consiliul Județean Bihor și Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj.

Primăria comunei Oșorhei a plantat 50 de copaci din specia Frasin, iar Primăria Nojorid, 120 de arbori din speciile Bignonia și Koelreuteria. În Aleșd au fost plantați 40 de arbori din specia Koelreuteria. Arborii au fost plantați de-a lungul DN 1 și DN 79.

Astfel de acțiuni au mai fost derulate de autoritățile locale din Municipiul Oradea și comuna Gepiu.

11 primării fac parte din acest proiect. Primăriile Avram Iancu, Aușeu, Borod, Mădăras, Tileagd și Săcădat vor începe campaniile de plantare în următoarea perioadă.

Vă reamintim că pe 26 octombrie, în ședința ordinară, Consiliul Județean Bihor a aprobat încheierea unui protocol de colaborare cu DRDP Cluj în vederea plantării unor arbori pe drumurile naționale, în intravilanul localităților. DRDP Cluj pune la dispoziție arborii, cu titlu gratuit.

DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat în octombrie, Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor, în conferința de presă care a precedat ședința ordinară.

Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *