Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Florin Roman, ministrul Cercetării, și-a dat demisia! Rectorul UBB Cluj: „I-am cerut să-și corecteze CV-ul”

articol publicat în decembrie 15, 2021

Florin Roman (PNL) a demisionat miercuri din funcția de ministru al Cercetării. El și-a anunțat demisia pe Facebook. Demisia vine după ce Libertatea a publicat o investigație care a demonstrat că Roman și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj.

UBB Cluj-Napoca a arătat că Roman nu este licențiat al universității, ci a primit o diplomă de absolvent al unui colegiu.

Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai, a declarat, astăzi, la Antena 3, că i-a cerut ministrului Florin Roman să corecteze în CV faptul că este licențiat la instituția pe care o conduce, dar că nu este convins că a înțeles acest lucru: „Este absolut onorabil că ai absolvit studiile la Babeș Bolyai, nu trebuie să scrii altceva”.

Cum și-a justificat Florin Roman demisia: Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale.

Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului.

Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.

Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!” și-a justificat Roman, demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *