Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) De la Horea la Petreasa, video spectaculos, marca Clubul Montan Apuseni

captură video: Clubul Montan Apuseni

Clubul Montan Apuseni, asociaţie fondată în 1997 în Cluj-Napoca, de către un grup de iubitori de natură, nu încetează să ne uimească prin videoclipurile excelente promovate, ultimul redând drumul de la Horea la Petreasa, județul Alba, Munții Apuseni.

„Montăm rapid lanțurile și începem urcușul, cu motorul turat la 4.000 ture, căci am constatat că altfel nu putem urca. Ambreiajul miroase teribil și îmi amintesc de când am rămas cu mașina blocată, în Dolomiți, pe o urcare la fel de abruptă!

Ne blocăm de două ori, cei doi prieteni mă împing și în final ajung la ieșirea din pădure, la altitudinea de 1450m de unde nu am mai reușit să urcăm. Am parcurs încă 1800m și asta a fost. În vale sub noi, este soare și avem peisaje mirifice! Totul este de basm. Mai puțin noi, care ne-am luptam cu nămeții.

Am descărcat ceea ce aveam de dus sus- destul de multe lucruri și apoi am lasat mașina la vale, pe marginea drumului. Nu am reușit să o punem în afara carosabilului deoarece era zăpadă mare. Așa cum am prevăzut, după o oră apare mașina de deszăpezire (reușete să urce sau nu? vom vedea în episodul următor).

Mai avem de mers 1 km și avem de cărat două paturi cu saltele, 3 panouri fotovoltaice și o baterie auto de 18 kg. Le luăm bucată cu bucată în spate și le ducem pas cu pas spre cabană. Pe cai! Va urma!” descriu videoclipul cei de la Clubul Montan Apuseni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian