Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(VIDEO) Un RÂS superb a fost surprins de o cameră video în Parcul Natural Apuseni, într-o pauză de hidratare

Un RÂS superb a fost surprins de o cameră video în Parcul Natural Apuseni, într-o pauză de hidratare, arată cei de la ROMSILVA.

„RÂSUL (Lynx lynx) are o lungime a corpului de 80-100 cm (rareori ajunge până la 130 cm). Coada are o lungime de numai 11-26 cm. Înălțimea la umeri este de 60 cm, iar greutatea este de cca 25 kg. Blana sa este groasă și moale, iar culoarea variază în funcție de vârstă, anotimp și individ. De regulă, este maro-roșcată cu multe puncte. Blana poate fi însă și gri închis în zona capului, cefei și pe spate, în timp ce pe burtă poate fi albicioasă. Râsul este un animal activ noaptea. Vederea sa este foarte bună chiar și pe întuneric” descriu prădătorul, cei de la ROMSILVA.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj Bihor și Alba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian