Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Au fost finalizate lucrările la subtraversarea râului Mureş pentru conducta de gaz metan Mintia-Brad

Florin Cazacu, primarul din Brad, a anunțat că au fost finalizate lucrările la subtraversarea râului Mureş pentru conducta de gaz metan Mintia-Brad

Lucrările la acest tronson au început în luna aprilie a anului curent şi s-au încheiat joi după-amiază, în condiţiile în care adâncimea la care s-a realizat subtraversarea cursului de apă ajunge şi la 11 metri.

„Astăzi, 16 decembrie 2021, ora 16.00 s-a reușit finalizarea lucrărilor de subtraversare a râului Mureș, etapă foarte importantă în cadrul proiectului de construire a conductei magistrale de gaz metan Mintia-Brad, proiect finanțat de SNTGN TRANSGAZ.

Aceasta etapă a proiectului, începută în aprilie 2021, s-a dovedit a fi una foarte anevoioasă având in vedere dificultățile generate de caracteristicile terenului, profilul geologic și lungimea subtraversării. Lungimea subtraversării este de 340 metri ajungând la o adâncime sub talvegul râului de până la 11 metri. FELICITĂRI CONSTRUCTORILOR SI TUTUROR CELOR IMPLICATI ÎN REALIZAREA ACESTEI ETAPE IMPORTANTE DIN PROIECT” a anunțat Florin Cazacu.

Edilul din Brad a explicat ulterior și ce urmează în privința rețelei de distribuție a gazului în Brad: „Următoarea etapă constă în cuplarea conductei la rețeaua realizată până acum, efectuarea probelor de presiune și punerea în exploatare.

Procentul de realizare a acestui proiect depășește în acest moment 95 %. Începând din luna noiembrie 2020, proiectul privind înființarea distribuției de gaz metan în municipiul Brad se afla în evaluare la Ministerul Fondurilor Europene în vederea finanțării cu fonduri europene nerambursabile prin programul POIM. Speram ca în cursul anului viitor, după semnarea contractului de finanțare, să demarăm lucrările de proiectare și execuție a distribuției de gaz metan în municipiul Brad, lungimea totala a acestei rețele conform studiului de fezabilitate fiind de 57 km.

În paralel, prin programele finanțate cu fonduri guvernamentale elaborăm documentațiile necesare pentru construirea noii centrale pentru sistemul centralizat de termoficare a municipiului Brad. Toate aceste lucrări, care presupun resurse financiare foarte mari, fac parte din strategia de dezvoltare a municipiului Brad, elaborata și implementată de administrația publica locală și au ca obiectiv creșterea calității vieții în comunitatea brădeană. Vă asigur de informarea corectă, implicarea majoră și competentă la toate nivelurile decizionale pentru dezvoltarea municipiului Brad”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian