Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Alex Dima: Care sunt râurile pe care vreți să fie curățate de urgență de plastic? Crișul Alb și Crișul Negru, incluse pe listă

Jurnalistul Alex Dima se implică într-o campanie interesantă, ecologică, în care sunt incluse și râurile Crișul Alb și Crișul Negru: <<Care sunt râurile pe care vreți să fie curățate de urgență de plastic? Crișul Alb și Crișul Negru, incluse pe listă>>.

„Care sunt raurile pe care vreti/au nevoie sa fie curatate de urgenta de plastic? Puteti alege intre Mures, Jiu, Olt, Crisul Alb, Crisul Negru, Siret si Arges. Pun in comentarii link-ul unde poti vota raul pe care vrei sa-l salvezi.

Pe cele mai votate 3 rauri, anul viitor va fi instalat „The Litter Trap”, in traducere „capcana pentru gunoi”, un sistem plutitor care strange gunoaiele de pe rauri. Sistemul este folosit de cativa ani pe raurile din Olanda si Belgia si va fi instalat in curand pe raurile Dambovita si Ialomita (trebuia sa se intample in aceste zile, dar vremea nu a permis, va fi instalat in perioada urmatoare).

The Litter Trap este construit din plastic reciclat, poate capta gunoiul de pana la 1 metru adancime si are o capacitate de stocare de pana la 5 metri cubi pe zi. Gunoiul strans este sortat si apoi reciclat.

Pe primele 3 rauri care vor strange cele mai multe voturi, Dorna va instala cate un dispozitiv de curatare. Votul se incheie maine, pe 16 decembrie, iar pe 18 decembrie vor fi anuntate raurile care vor fi curatate in 2022.

Planul este ca, in urmatorii ani, sa fi instalate astfel de sisteme pe cat mai multe rauri care se varsa in Dunare. Este un prim pas in lupta cu PET-urile si gunoaiele care plutesc pe apele noastre. Impreuna putem construi o lume mai buna si mai curata. Astept votul tau!” arată Alex Dima.

1 thought on “Alex Dima: Care sunt râurile pe care vreți să fie curățate de urgență de plastic? Crișul Alb și Crișul Negru, incluse pe listă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian