Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Imperial o joacă Florin Oprișa! Voi ce părere aveți?

articol publicat în decembrie 23, 2021

Bun! Este cât se poate de clar că atunci când îl privești pe Florin Oprișa în față, nu-ți dă senzația că-i un 007 al Bradului, un Daniel Craig. Florin e un simpatic și are zâmbetul ăla al lui inegalabil, fermecător ar zice unii! Florin Fermecătorul!

Însă să știți o chestie, în ultimele 12 luni, fostul președinte al PDL Brad, actual PNL Brad a făcut niște mișcări inteligente, de nici papa Borgia nu era capabil să le facă.

Să o luăm cu începutul: Chiar și noi ne-am luat țeapă când am crezut că filiala județeană liberală îl va mișca din jilțul politic pe Oprișa. Ba mulți din Brad s-au gândit că odată cu venirea noii echipe în fruntea PNL Hunedoara, în 2020, lucrurile se vor mișca

Nu s-au mișcat pentru că în organizație jarul nu s-a stins și insulele de revoltă au dat o gură de oxigen organizației pierzătoare electoral în Brad dar câștigătoare la masa negocierilor.

Florin Cazacu l-a simțit pe Oprișa că-i harnic și ascultător. Ba mai mult, de la o majoritate în consiliul local exclusiv PSD, a ajuns la o majoritatea mai mare prin mariajul cu PNL, pe Vasile Podaru răsplătindu-l cu funcția de administrator public (să ne înțelegem, Podaru merită acei bani pentru că-i harnic rău).

Concluzia noastră la final de an, este că dacă Oprișa nu e un mega armăsar politic, e al dracului de bun la negociere și simte foarte bine cum să se facă plăcut altora.

Să vă spunem și de ce zicem că în 2021 a jucat imperial:

  • Alianța cu PSD l-a făcut pe Oprișa viceprimar. Vă place, nu vă place, omul și-a consolidat poziția de președinte al PNL Brad.
  • A știut cum să se așeze în raport cu Florin Cazacu și cât și când să-l asculte: Adică, omul e smart. 2024 se anunță prăpăstios electoral pentru PNL, în localitățile conduse de primarii PSD, liberalii având infime șanse de victorie, ba mai mult, sunt pe cale să piardă și Deva, unde prim cârmaciul urbei e cam visător (dar despre asta vom scrie altă dată). Prin urmare, Oprișa știe că dacă o joacă corect cu Cazacu, rămâne al doilea în cazarmă, căci pe Florin Cazacu, astăzi, la experiența administrativă, structura demografică și legăturile pe care și le-a creat, este IMPOSIBIL să-l bați la vot.
  • O candidatură la primăria Brad a lui Oprișa, în 2024, ar fi încă o mană cerească pentru PSD, pentru că nu ar lăsa culoare libere pentru USR și Raul Matei.

Prin urmare, astăzi dar și mâine, Oprișa e bătut în cuie și la partid și la primărie. Convine multora și daaaa Oprișa a avut inteligența să priceapă aceste chestiuni, ba chiar unele să le provoace.

Off topic, că tot am făcut o analiză aici. Singurul semn de întrebare este următorul: Ce va face Dorin Sorin David? De ce zicem asta: Dacă nu mai candidează la Brad și merge la Ribița, voturile lui, multe dintre ele anti-Cazacu, merg spre USR, AUR și poate ceva PNL. Însă dacă Dorin Sorin David se va alătura AUR, un partid aflat pe mega val? Băi fraților atunci și pentru PSD, PNL, chiar și USR va fi un pic de bai. O să se trezească cu 3-4 consilieri AUR la Brad. MINIM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *