Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Raul Matei: Aparatul din cadrul Primăriei Brad trebuie subțiat, iar nu făcute alte angajări

articol publicat în decembrie 23, 2021

Să ne înțelegem, ieri la ședința de consiliu local al municipiului Brad s-a votat declasificarea unui post din cadrul primăriei Brad și scoaterea lui la concurs. Nu ne interesează în sine fapta, cu toate că putem studia atent și cine este obiectul faptei, însă interesant este un anunț al dlui. Matei: „Aparatul din cadrul Primăriei Brad trebuie subțiat, iar nu făcute alte angajări”.

Hai să vă zicem ceva, teoretic, exemplul dat cu Ilie Bolojan este corect, practic, însă, nimeni nu a numărat culoarea carnetului de partid al celor ejectați de Bolojan, PSDiștii bihoreni, de exemplu, denunțând o epurare de funcționari cu simpatii social-democrate.

Să revenim la Matei: Să susții o asemenea teză, poate fi considerată o teză pertinentă, însă într-un oraș în care 85% se trăiește din frecat de mentă la stat și pensiile bunicilor de la minerit, înseamnă că-ți asumi să rămâi la maxim de 1.000 de voturi.

Ce zice Raul Matei, pe larg – click aici!

Pe scurt: „Funcționarii angajați pe sprânceană (nu toti, să ne înțelegem, sunt unii dintre ei care chiar muncesc, iar alții favorizati nu dau cu orele, zilele prin primărie, când îi soliciți sunt pe teren, își rezolvă treburile personale, afacerile, mai vând câte-o mașină, de astea) numai nu se calcă unii pe alții pe picioare. Stau înghesuiți în birourile neîncăpătoare. Mă întreb cum se descurcau, dacă pe motiv de pandemie primarul Cazacu nu îi organiza în 2 schimburi. Am luat public poziție de nenumărate ori și am condamnat asta.

De asemenea îl invit respectuos (n.r. pe Florin Cazacu) să facă o vizită oficială, un schimb de experiență (cum sună asta ?! mă întreb ce ar da Cazacu la schimb) cu caracter administrativ în județul Bihor, în municipiul Oradea și să îi solicite, să îl roage pe actualul Președinte al Consiliului Județean Bihor și fost primar al municipiului Oradea, domnul Ilie Bolojan, să îi împărtășească secretul cu privire la plus valoarea adusă comunității pe care a păstorit-o, la dezvoltarea ei puternică și vizibilă reducând substanțial în mandatele sale numărul de funcționari din cadrul aparatului bugetar aflat la dispoziţia sa.

Am concluzionat că aparatul din cadrul Primăriei Brad trebuie subțiat, iar nu făcute alte angajări. Indicii de performanță și de verificare lipsesc, iar dacă ei există ( și trebuie să existe) sunt doar de formă. Acești indici se aplică și se activează doar dacă devii persona non grata și cazi în dizgrație liderului. În acest caz ori ești detașat disciplinar la Bibliotecă, ori cu studii superioare, de pregătire inginer, etc ești pus să umbli cu roaba de asfalt prin oraș ca un muncitor necalificat ori încerci să ceri transfer, ori îți dai din proprie inițiativă, demisia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *