Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

(OPINIE) Voicu Ienci: Gand catre oameni de Craciun

Am trait luni si zile sub tirania numerelor. Am numarat permanent -infectati, muribunzi, morti, pierderi de bani si de suflete, promisiuni neonorate, asteptari dezamagite, amenintari la granite sau la coltul strazii, perspective si cataclisme economice ordonate pe coloane de tabele, coalitii si formule de guvernare, solutii de job si cariera, banii din portofel si plecarea oamenilor din viata noasra.

Ne-am numarat pe noi, cu suspiciuni si banuieli,  cu temeri si previziuni sumbre, cu dezamagiri si separari din ce in ce mai singuri, mai izolati in multimile devenite numere.

Mantuitorul s-a nascut pe cand oamenii se numarau in Betleemul Iudeii. Speranta Lumii s-a aprins atunci cand oamenii pareau ca ar fi incetat sa mai fie oameni, devenind doar numere.

E momentul sa ne oprim si noi, acum, in ceasul Nasterii Sale. Sa uitam orice semnificatie si tiranie  a oricaruia dintre numerele ce ne conduc si ne intristeaza existenta. Sa redevenim noi insine, oameni, dincolo de ele. Sa fim ingeri pentru cei din jurul nostru, magi intelepti privind in urma si cantarindu-ne viitorul, pastori unii altora, impreuna, unii pentru altii, sa urmam Steaua cu incredere si speranta. Sa nu ne fie teama sa ne privim in ochi, sa ne imbratisam si sa ne atingem sufletele, sa ne iubim si sa ne exprimam sentimentele dincolo de orice teama.

Va doresc sa traiti Craciunul in Adevarul si Miracolul Nasterii, sa va renasteti pe voi insiva ca oameni, nu ca numere.

Despre Voicu Ienci

Absolvent al Facultatii de Drept -Universitatea Babes-Bolyai (2000) si al Certificatului Profesional in Management -The Open University (U.K. 2013), Voicu Ienci este antreprenor si pasionat de istorie si politica.

Ideologic, este profund atasat conservatorismului clasic si un apropiat al viziunilor crestine pro-viata si pro-familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian