Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Mai multe terenuri din Mihăileni, Baia de Criș, Țebea, Rișca, Cărăstău, Prihodiște, Birtin și Tătărăști au fost inundate!

articol publicat în decembrie 26, 2021

Mai multe terenuri agricole din Mihăileni, Baia de Criș, Țebea, Rișca, Cărăstău, Prihodiște, Birtin și Tătărăști au fost inundate de Crișul Alb, a anunțat în această seară Prefectul de Hunedoara.

„Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, se află, începând cu orele după-amiezii, în zona de nord a județului Hunedoara, unde s-au produs inundații din cauza revărsărilor cursurilor de apă din bazinul râului Crișul Alb.

Astăzi, ca urmare a Avertizării Hidrologice „COD PORTOCALIU”, în județul Hunedoara au fost înregistrate următoarele evenimente:

– A fost inundat DJ 762 între localitățile Baia de Criș și Rișca (aprox.100 m lungime, 0,7 m înălțimea apei ca urmare a revărsării Crișului și a precipitațiilor).

Revărsările de apă nu au produs izolarea localităților, pentru acces fiind identificate 2 rute ocolitoare.

– În localitatea Mihăileni s-au evacuat 45 de stupi de albine.

– De asemenea, în localitățile Mihaileni, Baia de Criș, Țebea, Rișca, Cărăstău, Prihodiște, Birtin și Tătărăști au fost inundate terenuri agricole, amplasate lângă cursul de apă, fără a fi afectate gospodării.

Pentru monitorizarea permanentă a situației din teren, echipe ale ISU Hunedoara împreună cu Formația de Ape – Brad execută periodic, din 3 în 3 ore, activități de monitorizare și recunoaștere în teren pentru identificarea eventualelor evenimente.

Pentru gestionarea evenimentelor ce pot apărea la nivelul ISU Hunedoara, la Secția de Pompieri Brad a fost crescută capacitatea operațională Nivel III – Alertă Portocalie.

Totodată, toate subunitățile operative din cadrul ISU Hunedoara au fost alertate, fiind pregătite pentru intervenție un număr de 28 motopompe transportabile și 13 remorcabile, încadrate cu un număr de 177 efective aflate în tura de serviciu și 150 efective la permanență” a anunțat Prefectura Hunedoara.

La această oră, în teren, pentru evaluarea și coordonarea activităților ce se impun, se află conducerea ISU Hunedoara împreună cu Prefectul județului Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *