Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Jandarmii montani din Apuseni se află pe pârtii și acționează pentru siguranța turiștilor

Cele câteva sute de persoane care se află în stațiunea montană Arieșeni și la Domeniul Schiabil Șurianu sunt vegheate de jandarmii montani, care se află la datorie și astazi. Pentru a evita orice situație care le poate pune în pericol viata sau sănătatea, turiștii trebuie să știe că accesul spre pârtiile de la Șurianu se face cu dificultate, iar pentru a ajunge la destinație vehiculele trebuie echipate obligatoriu cu lanțuri de zăpadă. În acest sens, face precizarea că stratul de zăpadă măsoară cca 40 de centimetri la Arieșeni și 80 de centimetri la Domeniul Schiabil Șurianu.

De asemenea, jandarmii recomandă tuturor să se îmbrace corespunzător, să evite consumul excesiv de alcool și să respecte măsurile medicale de protecție individuală. Având în vedere că, în special în zona Șurianu, vizibilitatea este redusă din cauza ceții turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze înafara pârtiilor special amenajate.                

În orice situație dificilă puteți apela cu încredere la jandarmii montani pentru că misiunea acestora este siguranța dumneavostră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian