Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Vremea se încălzește de Revelion în Apuseni: Maximele între 4°C şi 10°C iar minimele între 0°C şi 7°C

articol publicat în decembrie 30, 2021

Sfârşitul anului vine cu temperaturi în creştere în zona Munților Apuseni, astfel că în primele zile din 2022 vom avea parte de o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar.

În ultima zi din an, pe 31 decembrie, meteorologii anunţă şi mai cald. Conform ANM, valorile termice, în creştere faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor, se vor situa în general peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general 4 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, mai persistente în vest, în nord şi în centru unde temporar va ploua, iar precipitaţii mixte vor fi doar la altitudini foarte mari la munte.

Izolat, mai ales în orele dimineţii, vor fi condiţii de polei. În sud şi sud-est ploi slabe se vor semnala pe spaţii mai mici, în special în a doua parte a nopţii. Temperaturile în creştere şi precipitaţiile sub formă de ploaie, pe alocuri moderate cantitativ, vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă care încă va fi prezent în nord-nord-est şi la munte. Se va semnala ceaţă, pe arii extinse, mai ales în prima parte a zilei, în jumătatea de sud-est a teritoriului şi pe spaţii mici, cu caracter temporar, în celelalte zone.  

Vântul se va intensifica treptat în zona montană, unde în cursul nopţii rafalele vor depăşi pe creste 80…100 km/h şi va sufla slab şi moderat în restul ţării, izolat şi trecător cu viteze de până la 35…45 km/h.

Pe 1 ianuarie 2021 se anunţă vreme de primăvară. Vremea va fi mult mai caldă decât ar fi normal la început de ianuarie, cu precădere în timpul zilei. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente în centru, în nord şi în est, unde ziua va ploua slab, iar noaptea izolat vor fi şi precipitaţii mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe suprafeţe restrânse.  

În zona montană vor fi precipitaţii slabe -mai ales ploi şi lapoviţă ziua şi predominant ninsori la altitudini mari în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla tare la munte, în special în Carpaţii Meridionali, dar se va intensifica şi în celelalte zone, cu viteze mai mari în regiunile estice. Pe alocuri se va forma ceaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *