Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Noi proiecte de dezvoltare ale Aeroportului Oradea: Un nou șah dat Clujului și Timișoarei!

Proiectul cu fonduri europene „Creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea” a fost aprobat de Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Infrastructurii (MTIC), prin Direcția Generală Organismul Intermediar pentru Transport (DGIT).

Investiția presupune construirea unui gard perimetral cu sisteme de supraveghere tip gard inteligent, amenajarea unui post de control acces pentru verificarea persoanelor, vehiculelor și mijloacelor aeroportuare, construirea unui drum perimetral în incinta aeroportului care să asigure siguranța și securitatea traficului aerian și alte măsuri de creștere a siguranței și securității pe aeroport.

Finanțarea va fi asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 72.279.509,07 lei, inclusiv TVA. Contribuția Comisiei Europene este de 85%,  a Consiliului Județean Bihor de 2%, restul fiind asigurat din bugetul de stat.

Un alt proiect, în curs de aprobare

Aeroportul Oradea a mai depus un proiect cu fonduri europene. Este vorba de „Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea”. Proiectul are patru obiective: (1) extinderea pistei de decolare/ aterizare, (2) extinderea platformei de debarcare/ îmbarcare, (3) împrejmuirea incintei și realizarea unui drum de securitate și (4) achiziția echipamentelor necesare pentru desfășurarea activităților de întreținere și mentenanță. Pentru acest proiect, Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de miercuri, 29 decembrie, un proiect de hotărâre prin care i se permite Aeroportului Oradea să reprezinte instituția în procedura de expropriere, după ce Autoritatea de Management a solicitat clarificări în legătură cu acest subiect.

Sper ca la începutul anului să putem semna ambele contracte de finanțare și, de asemenea, să demarăm procedurile de licitație, cel mai târziu până la finalul lunii ianuarie, în așa fel încât să ne încadrăm cu lucrările finalizate până la sfârșitul anului 2023”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean, în ședința extraordinară.

Valoarea celei de-a doua investiții este de 132.785.734,12 lei, inclusiv TVA. Finanțarea va fi asigurată tot prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *