Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

FOTO superbe cu Cascada Vălul Miresei! Care este legenda cascadei?

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat iarna trecută mai multe fotografii superbe cu Cascada Vălul Miresei dar a și povestit legenda cascadei.

„Imagini recente din Parcul Natural Apuseni, Cascada Vălul Miresei sau Cascada Răchițele.

Cascada Răchițele numită și Vălul Miresei este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.

Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Căderea de apă este de peste 30 de metri. Pe timp de iarnă peretele stâncos îngheață, fiind un excelent loc de escaladă pe gheață pentru cei pasionați de acest sport. Se află la o altitudine de 1000 m şi are o înălţime de 30 m şi 2 trepte. La baza treptei de sus există o marmită adâncă cu diametrul de 10 m, care asigură o dispersie a apei, care seamănă cu un voal. De aici provine numele de Vălul Miresei.

Există acces auto până la cascadă – 6 km de la Răchiţele, care este vizitată atât vara cât şi iarna de iubitorii sporturilor extreme.

O legendă amintește că numele cascadei vine de la faptul că, demult, o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada” au scris în descrierea pozelor cei de la Romsilva.

1 thought on “FOTO superbe cu Cascada Vălul Miresei! Care este legenda cascadei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian