Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Drumul spre pârtia Buscat este un adevărat coșmar: De vină sunt șoferii care parchează pe drum dar și drumarii!

sursă foto: INFO TRAFIC jud. CLUJ / B. Rareș

articol publicat în ianuarie 9, 2022

În ultimele zile, clujenii au luat cu asalt pârtia de schi de la Buscat, însă drumul este un adevărat coșmar generat în primul rând de șoferii care parchează pe marginea drumului. Binențeles și drumarii dorm în papuci de casă, participanții la trafic semnalând lipsa activității acestora.

Ce spun șoferii din blocați în trafic?

  • Educați oamenii !!!!!! Program de urcare coborâre ! Lanțuri ! Pârtie de ski ! Pârtie de Sanie ! Respect pt munte și vreme ! Ce am văzut eu Ieri la Buscat pe la prânz … era din alt film !!!
  • „Dacă nu ar parca fiecare cum îl taie capul s-ar putea circula Dar atâta timp cât o bandă e blocată sigur că nu se mai poate circula. Daca tot îi lasă să parcheze măcar să stea câte un „milițian” și să se dea drumul pe rând la accesul pe fiecare sens”
  • „Citesc comentarii si vad la marea majoritate o vaga bucurie ca drumurile sunt blocate spre aceasta STAȚIUNE. Oameni buni, cat o sa mai continuam sa ne furam singuri caciula? Vi se pare normal ca in plina iarna sa nu fie drumurile deszapezite??? Ninge 10 zile pe an si atunci cei responsabili sunt luati prin surpridere. De ieri ninge incontinuu, s-au depus un strat consistent de zapada si abia spre dimineata au iesit sa curete drumul, FARA ANTIDERAPANT. E normal? Platim atatea taxe, impozite, accize, rovignete si ne blocam la prima ninsoare. In loc sa lasam toti mesaje si sesizari pe pagina Consiliului Judetean, responsabil, ne tachinam aici pe grupuri. Ba mai rau, vad chiar resemnare „Asta e, nimic nou”. Trist…foarte trist”
  • Nici măcar o mașina de deszăpezire , pe un astfel de drum public este sincer INADMISIBIL , oricine orice ar spune

Sunt locuri de parcare la Buscat? Sunt. Administratorii de la Buscat și-au făcut datoria.

În 2021, Iancu Șerbănescu, administratorul stațiunii Buscat, a anunțat într-un interviu pentru cei de la Știri de Cluj, că la Buscat sunt 850 de locuri de parcare: „Noi am amenajat parcările care sunt în administrarea noastră, astfel încât să încapă într-un caz optim 450 de mașini. Desigur acest număr poate fi mai mic deoarece nu toți șoferii respectă indicațiile personalului nostru și lasă distanța mare între mașini. De exemplu, sâmbătă au fost 425 de mașini deodată. Pe lângă acestea am reușit să mai amenajam pe terenul vecin nouă, încă aproximativ 400 de locuri, la care se adaugă locurile cabanelor din jur. Practic sunt aproape 1000 de locuri de parcare. Nu cred ca pe o raza de 200 km mai este vreo stațiune montana cu astfel de infrastructura oferită de un privat”.

Prin urmare, problema de trafic pe drumul care urcă spre stațiunea Buscat este generată de cei care parchează pe drum dar și de drumari, atunci când nu-și fac datoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *