Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Florin Cazacu: Nivelul impozitelor si taxelor locale va fi similar cu cel din anul fiscal 2021, majorat cu rata inflației înregistrată în 2020

articol publicat în ianuarie 9, 2022

Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunțat astăzi că nivelul impozitelor si taxelor locale va fi similar cu nivelul acestora din anul fiscal 2021, majorat cu rata inflației înregistrată în anul 2020.

„Pentru anul fiscal 2022, în municipiul Brad impozitele si taxele locale stabilite conform Codului Fiscal au fost stabilite prin HCL nr 191/2021.

Nivelul impozitelor si taxelor locale va fi similar cu nivelul acestora din anul fiscal 2021, majorat cu rata inflației inregistrată în anul 2020.

Incepănd cu data de 10.01.2022, cetățenii contribuabili din municipiul Brad pot achita impozitele si taxele locale pentru anul 2022. Plata impozitelor si taxelor locale se poate face la casieria Primăriei Municipiului Brad, intrarea B dinspre strada Republicii după următorul program: luni-joi orele 8-14, vineri orele 8-12. De asemenea pentru plata impozitelor și taxelor locale se pot utiliza mijloacele electronice de plată a impozitelor si taxelor locale conform procedurilor prezentate pe platformă, după crearea/autentificarea contului contribuabilului pe site-ul https://www.ghiseul.ro/ghiseul/public/.

Pentru achitarea altor taxe, fără debit (ex. amenzi), se poate face plata fără autentificare de pe aceiași platformă, conform instrucțiunilor prezentate pe site.

Impozitele si taxele locale se pot achita în doua tranșe egale până la data de 31 martie 2022, respective 30 septembrie 2022.

Pentru plata integrală a impozitului/taxei pe clădiri, terenuri și mijloace de transport până la data de 31 martie 2022 se acordă o bonificație de 10 %, atât persoanelor fizice cât si juridice.

Pentru neplata la termenele scadente se percep penalități.

De asemenea incepând cu data de luni 10 ianuarie 2022 se pot achita taxele pentru parcări publice inclusiv taxa de rezervare pentru cetățenii care beneficiază de acest serviciu. Taxele de parcare și rezervare au fost majorate conform HCL 29/2021.

Rugam de asemenea să respectați măsurile dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19. Vă mulțumim pentru înțelegere!” au anunțat primarul municipiului Brad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *