Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Deputatul Florin Roman: 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primării și 40% la nivelul consiliului județean

Potrivit unei propuneri a deputatului PNL Alba, Florin Roman, inclusă în legea Codului Administrativ, 80% din redevenţele provenite din exploatările de suprafaţă vor reveni autorităţilor locale şi judeţene şi 20% bugetului de stat.

„Guvernul Ciucă a adoptat azi hotărărea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii, privind rămănerea la nivel local a sumelor din redevențe. Aici vorbim de exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale.

Am impus prin modificarea Codului Administrativ ca 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primării și 40% la nivelul consiliului județean.

Este pentru prima dată, după 30 de ani, când se reușește o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local.

Ce înseamnă, de exemplu, pentru CJ Alba, acest lucru? Circa 24 milioane lei anual, din care se construiesc 6 kilometri de drum județean nou. Sau 24 de km de drum județean nou, în 4 ani, doar din redevențe!

Propunerea transformată în literă de lege mi-a fost înaintată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, urmare a discuțiilor cu primarii din Alba” a anunțat Florin Roman, pe o rețea de socializare.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *