Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Stratul de zăpadă în Stâna de Vale, Vârtop și Padiş a ajuns la 80-100 cm la, peste 1400 metri: Ce sfaturi ne dau salvamontiștii?

articol publicat în ianuarie 14, 2022

În această perioadă vremea s-a răcit accentuat în munții Bihor şi Pădurea Craiului. Stratul de zăpadă la nivelul staţiunilor Stâna de Vale, Vârtop respectiv Padiş a ajuns la o grosime aproximativă de 45 cm iar la altitudini de peste 1400 de metri este între 80-100 de cm.

În acest context, salvamontiștii bihoreni ne dau o serie de sfaturi care să ne ferească de pericole: „Pentru cei care se aventurează in afara staţiunilor turistice, le recomandăm să aleagă trasee pe măsura pregătirii, utilizând echipament corespunzător, să se informeze, în prealabil, in privinţa traseelor si condiţiile de parcurgere in regim de iarnă a acestora.

Pentru zona montană a judeţului Bihor aveţi posibilitatea sa descărcaţi trackurile traseelor turistice de pe siteul www.salvamontbihor.ro , secţiunea trasee turistice.

Echipamentul de iarnă este obligatoriu!!!

Cei care aleg să abordeze trasee din zonele de creastă, cu schiuri, snowboard sau rachete de zăpadă, in zone unde există riscul de declanşare a unor avalanşe, sunt sfătuiţi să nu abordeze singuri aceste trasee si să se echipeze cu echipamente de salvare din avalanşă ( dispozitiv de căutare in avalanşă, lopată, sondă de avalanşă)

Telefoane şi aplicaţii utile:112 – Apel unic de urgență sau 0salvamont (0725 826668 ) – Dispecerat Național Salvamont.

Înainte de a aborda un traseu pe timpul iernii, în afara echipamentului necesar și a informațiilor despre traseu în sine, luați aminte și de următoarele: ne poate salva viața”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *