Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Până la 160 km/h pe ruta Cluj-Oradea, trenurile încă se defectează pe rută: Un tren a rămas blocat în Piatra Craiului!

sursă foto: stiridecluj.ro

articol publicat în ianuarie 13, 2022

Conform Știri de Cluj unul dintre trenurile de pe ruta Cluj-Napoca – Oradea, s-a defectat miercuri dimineața, în jurul orei 7.00 înainte de gara Piatra Craiului.

Timp de aproximativ două ore, trenul a stat blocat în gară, iar la ora 10.00, după ce călătorii au sunat la 112, lucrurile s-au rezolvat și a venit un alt tren să îi ia pe călători. 

„Oameni erau revoltați de ce nu au fost urcați într-unul din cele două trenuri private care a trecut pe lângă trenul defect. Se putea urca în trenul privat, dar să plătească bilet cei care au greșit. De ce nu a putut CFR Cluj să plătească la privat pentru noi? Defecțiunea le-a aparținut! Ne-au ținut în trenul defect fără căldură trei ore.

Degeaba vor ei să modernizeze linia de la Cluj la Oradea și să se circule cu 160 de km la oră, dar nu au servicii. Oamenii nu vor călători cu ei, dacă își bat joc”, a relatat un călător publicației Știri de Cluj.

Pentru a vizualiza VIDEO din cursa de coșmar – click aici!

Ce explicații au dat cei de la CFR Călători, pentru Foaia Transilvană?

„În stația Piatra Craiului, mecanicul trenului IR 1539 Cluj Napoca – Timișoara Nord a primit un mesaj de eroare de la calculatorul care gestionează funcționarea automotorului. Conform instrucțiunilor specifice în această situație, mecanicul a procedat conform reglementărilor, fără a opri furnizarea agentului termic în tren pe toată perioada staționării, așa cum este precizat în articolul menționat.

Pentru continuarea călătoriei în condiții de siguranță, securitate și confort, a fost trimis un automotor de rezervă de la Cluj Napoca care a preluat pasagerii. Trenul a plecat din stația Piatra Craiului cu 115 minute întârziere și nu cu 3 ore așa cum este precizat în articol.

S-a dispus efectuarea unui dosar de cercetare cu privire la această neregulă.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru neplăcerile întâmpinate” au anunțat cei de la CFR.

Vă reamintim – Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat recent licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Cluj – Aghireș (lotul 1) și Aghireș – Poieni (lotul 2), aferente obiectivului “Electrificarea și reabilitarea liniei de cale feratǎ Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihorˮ, pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru trenurile de marfă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *