Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

(OPINIE) Mihai Curteanu: Clujul Metropolă, următorul pas spre o dezvoltare coerentă

Orașul nostru de azi nu mai este cel în care ne-am născut, au venit oameni noi, numărul mașinilor a crescut considerabil, s-au ridicat blocuri, s-au construit cartiere noi iar comunele din imediată apropiere s-au dezvoltat și ele având o creșterea fulminanta a numărului de locuitori în ultima perioadă.

Dar cum va fi orașul copiilor noștri?

Aceasta e întrebarea la care suntem datori să răspundem.

Orașul de astăzi este un rezultat al acțiunilor noastre din ultimii ani și a evoluției naturale iar în această tranziție spre tehnologie, ne-am aglomerat, stăm în trafic avem dezvoltare imobiliară haotică în comunele dormitor cu alte cuvinte viața noastră urbană devine mult mai complicată.

Trebuie să înțelegem mai bine provocările cu care diferite orașe europene se confruntă și se vor confrunta în anii următori.

În prezent, mai mult de două treimi din populația Europei trăiește în zone urbane, iar această proporție continuă să crească. Dezvoltarea din orașele noastre va determina viitoarea dezvoltare economică, socială și teritorială a României.

Granițele administrative ale orașelor nu mai reflectă realitatea fizică, socială, economică, culturală și de mediu a dezvoltării urbane și sunt necesare noi forme de guvernanță mai precis orașul mamă trebuie să dicteze întreaga strategie de dezvoltare și pentru comunele din jur deoarece țelul este unul comun.

În ceea ce privește țintele, obiectivele și valorile, trebuie să existe o viziune comună clară pentru a putea previziona.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *