Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Campinguri, parcări, trasee pietonale și de mountain bike în Platoul Padiș: Ce blochează finanțarea lor?

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a anunțat într-o intervenție la PROFIT NEWS TV că se lucrează la un proiect care prevede camping-uri în zona Platoul Padiș, toalete, perimetre de parcare, trasee pietonale și de mountain bike etc. însă una dintre piedicile pentru care nu se poate obține finanțare externă este dată de faptul că cei de la Parcul Natural Apuseni nu și-au finalizat planul de management.

„Sunt niște linii importante de finanțare. Dar pentru că cei de la Parcul Natural Apuseni nu și-au finalizat planul de management, nu suntem eligibili. Ne vom duce în alte zone. Vom finanța însă aceste lucrări din banii de turism”, a anunțat Ilie Bolojan, citat de profit.ro

Padiș este o zonă turistică din sud-estul județului Bihor, aflată la o altitudine medie de 1.200 m, ce prezintă un platou străbătut de o amplă rețea hidrografică (alcătuită din pâraiele Ponor, Valea Izvorul Ursului, Pârâul Sec, Gârjoaba, Valea Boghii, Valea Arsurii, Valea Renghii, Valea Trânghiesti, Rădeasa, Valea Galbenei, Valea Bulzului) și un relief cu ponoare (doline), abrupturi stâncoase, peșteri, avene, măguri, chei și poiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian