Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Deputatul Pollyanna Hangan: Că e complice sau doar incompetent, Bode trebuie să plece!

sursă foto: Pollyanna Hangan

Situația penibilă în care s-a aflat în ultimele zile Poliția Română, de la polițistul care a spulberat două copile pe o trecere de pietoni în București, la episodul din Bolintin-Vale, unde un șofer de microbuz a fost ucis cu o piatră de un pasager recalcitrant și până la atacul huliganic din primăria Timișoara, a provocat mai multe reacții în spațiul public.

Deputatul Pollyanna Hangan i-a cerut astăzi demisia, ministrului de interne, Lucian Bode.

„O serie de incidente grave derulate în ultimele zile ne arată faptul că structurile Ministerului de Interne sunt în derivă, complet incapabile să facă față misiunii de a proteja cetățenii pe care se presupune că îi servesc. Iar deriva aceasta se vede inclusiv în cazul ministrului Lucian Bode, care demonstrează fie o incapacitate totală de a coordona ministerul, fie o complicitate lașă care îl face să fie doar paznic pentru oile sale, nu un garant al apărării interesului public, așa cum presupune funcția pe care o ocupă.

Un polițist spulberă două copile pe o trecere de pietoni în București, una dintre ele se stinge pe loc, cealaltă se află în spital. Polițistul (da, acel angajat public al cărui rol este să ne facă pe noi, cetățenii, să ne simțim ocrotiți) verifică dacă fetița de pe caldarâm mai este sau nu în viață împingând-o cu piciorul. Nu am cuvinte îndeajuns să îmi exprim indignarea față de acel gest, față de lipsa de umanitate demonstrată de angajatul din serviciul public și față de carența totală a acestuia în privința măsurilor de prim-ajutor pe care orice șofer este obligat să le cunoască. Transmit profunde condoleanțe familiei care și-a pierdut fiica; niciun părinte, niciun cetățean nu poate rămâne impasibil în fața unei astfel de tragedii. Avem datoria să cerem celor responsabili să ia măsuri!

Deputatul Pollyanna Hangan

Un conflict vechi, cu episoade știute de autorități, explodează în localitatea Bolintin-Vale, unde un șofer de microbuz este ucis cu o piatră de un pasager recalcitrant. Deși mulți indică valențe etnice în protestele din aceste zile față de oribila crimă, realitatea este că în regiune există multe familii de romi pe deplin integrate, care trăiesc în armonie cu românii. Până și romii au ieșit să protesteze. Problema lor este că nu se simt în siguranță, nu că au etnii diferite. Iar situația este cunoscută de autorități și, în ciuda repetatelor solicitări ale primăriei de creștere a numărului de polițiști, răspunsurile structurilor superioare au fost mereu negative. Abia acum, după ce situația a escaladat în acest mod, va crește efectivul de polițiști. Dar degeaba acesta va crește dacă acești angajați MAI nu sunt capabili sau nu vor să își facă meseria așa cum trebuie.

Primăria Timișoara este luată cu asalt de huliganii AUR în frunte cu George Simion, fără ca poliția sau jandarmeria să acționeze în vreun fel. Nu demult, huliganii AUR au forțat intrarea în Parlament, vandalizând două mașini și creând o stare de tensiune și insecuritate pentru demnitarii români și cei străini aflați în clădirea Parlamentului. Pare că forțele de ordine coordonate de Lucian Bode știu să se comporte într-un singur fel: se dau la o parte, așteaptă să treacă situația tensionată, să se „dezamorseze de la sine”, ca apoi să emită comunicate de presă în care spun că identifică făptașii, dau amenzi și cercetează.

Am menționat doar aceste trei incidente petrecute în ultima săptămână, dar paleta problemelor este mult mai largă. Să ne amintim cazul Caracal, cazul crimei cu bombă de la Arad, cazul traficului de țigări de la frontiera cu Ucraina, cazul unor șefi din Poliție ce negociau cu interlopii respectarea legii la înmormântări, cazul luării de ostatici uciși cu Poliția la ușă, cazul polițiștilor ce au bătut doi bărbați în București (între timp decedați), marile dosare de corupție privind acordarea de permise de conducere și multe, multe altele pentru care noi, societatea, nu primim explicații, ci suntem îndemnați grijului să ne uităm în alte parte, să ne vedem de ale noastre.

Ei bine, domnule Bode, toate acestea sunt ale noastre. Copiii uciși pe treceri de pietoni sunt ai noștri. Tații omorâți cu pietre sunt ai noștri. Fetele răpite, violate și arse sunt ale noastre. Victimele accidentelor rutiere provocate de cei cu carnetul luat pe șestache sunt ale noastre. Comunitățile îngrozite de lipsa de siguranță în care viețuiesc sunt ale noastre. Suntem noi toți, cei pe care îi serviți, potrivit funcției și pe care ministerul condus de dumneavoastră trebuie să îi protejeze. Este timpul să plecați de la conducerea acestui minister, pe care este clar că nu îl puteți gestiona. Este timpul să avem răspunsuri, sancțiuni și asumarea responsabilității. Demisia, domnule ministru Bode!” a precizat deputatul USR de Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian