Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

S-a deschis cea mai lungă pârtie de schi din România, de 6 km! În Ucraina, la Bukovel, sunt 53 de km de pârtie!

De „Mica Unire” s-a deschis pârtia Semenic-Văliug, din judeţul Caraş-Severin, Munții Banatului, cu o lungime de şase kilometri. Pârtia are o dificultate medie şi este cea mai lungă pârtie de schi din România, până nu demult, cea din Poiana Braşov, de 4,6 kilometri fiind mai lungă.

Pârtiile de schi de pe Semenic pornesc de la altitudinea de 1.410 metri, iar cel mai lung traseu coboară până în satul Văliug, la Casa Baraj. După coborâre, urcarea se poate face doar cu autobuzele puse la dispoziţie de Primăria din Reşiţa. Pârtia Semenic-Văliug a fost utilizată de schiori şi în trecut, însă nu era un loc amenajat.

Chiar și cu această inaugurare, România este la finalul clasamentului european în privința infrastructurii pentru sporturile de iarnă, în special a pârtiilor, însă și mai grav este faptul că țara vecină, Ucraina, ne dă o lecție zdravănă doar prin pârtiile din Bukovel, unde au fost amenajați 53 de km de pârtie!

Bukovel – la ucrainieni s-a putut, la români, nu.

Bukovel este o stațiune de schi din Ucraina. Ea este situată în apropierea localității Paleanîțea, raionul Iaremce, la poalele Muntelui Bukovel, la o altitudine de 920 m. Cel mai înalt punct al stațiunii – Vârful Dovha – 1372 m. Sezonul turistic începe la sfârșitul lunii noiembrie și ține până la mijlocul/sfârșitul lunii aprilie.

Ce puteți găsi la Bukovel?

  • 60 km de pârtie. În proporție de 100% dotate cu tunuri de zăpadă artificială
  • 63 de pârtii de schi de toate gradele de dificultate
  • 16 instalații de transport pe cablu cu o capacitate de 34700 de persoane/ora
  • școală de schi (inclusiv pentru copii)
  • închiriere de echipament
  • snowpark
  • parc pentru ciclism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian