Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Radu Tuhuț: 5 miliarde de lei merg în 2022 la Agro IMM Invest, un program vital pentru relansarea activităţii fermierilor!

Deputatul Radu Tuhuț a anunțat că recent a abordat, în Parlamentul României, o temă de importanță strategică pentru țara noastră – dezvoltarea agriculturii și sprijinirea satului tradițional și mai ales alocările de fonduri bugetare din 2022 în acest sector economic.

„România este obligată în contextul crizelor actuale, atât energetice cât şi economice, să îşi sprijine producţia internă de alimente şi servicii, astfel încât să evite falimentul comunităţilor rurale.

Parteneriatul social între Partidul Social Democrat şi fermieri sau procesatorii din industria alimentară continuă şi va continua de fiecare dată când PSD va guverna, pentru că susţinerea fermelor româneşti şi a unităţilor de producţie şi procesare alimentară din mediul rural înseamnă nu doar dezvoltare economică în ansamblu şi crearea de locuri de muncă în mediul rural, ci mai ales salvarea satului românesc şi a comunităţilor rurale.

În acest context, Partidul Social Democrat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a lansat noi măsuri şi programe de sprijin pentru producţia românească, fermieri şi industria alimentară. Trebuie să repetăm acest mesaj pentru a înţelege importanţa acestor programe care vin atât în întâmpinarea cetăţenilor, cât şi a întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti.

De asemenea, este responsabilitatea noastră să vorbim despre ele cu fiecare ocazie pentru a le face cunoscute în rândul oamenilor interesați. O parte dintre programe stimulează cultivarea de legume și sunt extrem de importante pentru oamenii din mediul rural. Alte măsuri vizează asigurarea securităţii alimentare şi reducerea importurilor anumitor alimente” a precizat președintele PSD Alba.

Concret, care sunt măsurile/programele propuse?

  • Programul Rural Invest, cu o valoare de 2,5 miliarde de lei, de care vor beneficia aproximativ 4.000 de proiecte de piscicultură şi acvacultură.
  • Agro IMM Invest este, de asemenea, un program vital pentru relansarea activităţii economice a fermierilor, iar bugetul acordat pentru anul acesta este de 5 miliarde de lei de la 1 miliard, cât a fost în 2021.
  • În acelaşi timp, a fost relansat programul „Tomata”, celebrul program PSD care a dat roade în precedenta guvernare social-democrată. Doar pentru anul 2022 bugetul alocat este de 225 milioane de euro, câte 4000 de euro pentru fiecare beneficiar care produce tomate şi câte 1.000 euro pentru producătorii de castraveţi, fasole, ardei, salată, spanac sau ceapă verde. Datorită acestui program, în acest an, nu vom mai vedea știri care prezintă fermieri ce aruncă tone de legume la gropile de gunoi. 
  • De asemenea, continuă şi programul de susţinere a usturoiului românesc, continuă şi subvenţionarea preţului motorinei, iar în decursul acestui an PSD va lansa un nou program de susţinere pentru producătorii de cartofi româneşti şi struguri de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian