Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Prefectul Călin Marian s-a mișcat în iarnă pentru pista de biciclete Șoimuș-Brad! L-a ascultat cineva?

Bun. Faptul că președintele României a atacat la Curtea Constituțională proiectul privind terenul pe care urma să se facă pista de biciclete Șoimuș-Brad a generat unele tensiuni sub cetatea Devei și pe la Brad.

PSDiștii dau vina pe Klaus Iohannis, PNLiștii arată că inițiatorul a greșit. Spectacol.

Noi vă redăm și poziția Prefectului, care s-a mișcat în iarnă pentru pista de biciclete Șoimuș-Brad! L-a ascultat cineva?

„Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, prin prefectul Călin Petru Marian, a trimis către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în data de 12 decembrie 2021, NOTA DE FUNDAMENTARE și PROIECTUL DE HOTĂRÂRE DE GUVERN privind trecerea unor imobile – terenuri din domeniul public al statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și în concesiunea Companiei Naționale de Căi Ferate, în domeniul public al municipiului Brad și al comunelor Băița, Luncoiu de Jos, Șoimuș și Vălișoara.

În Nota de fundamentare, semnată și de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, trimisă viceprim-ministrului Sorin Mihai Grindeanu, se arată că trecerea imobilelor – terenuri din domeniul public al statului în domeniul public al celor cinci localități are drept scop punerea în valoare a fostei linii ferate Brad – Păuliș Lunca și introducerea acesteia în circuitul turistic.

Având în vedere că Instituția Prefectului a făcut demersurile legale în această situație, prefectul Călin Petru Marian invită pe doamna deputat Natalia Intotero și pe ceilalți parlamentari hunedoreni să susțină adoptarea Hotărârii de Guvern care modifică regimul juridic al terenurilor care fac obiectul trecerii în domeniul public de interes local al Unităților Administrativ Teritoriale Brad, Băița, Luncoiu de Jos, Șoimuș și Vălișoara” a explicat Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian