Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Brădenii în ajutorul refugiaților ucraineni: Unde se pot dona produse și alimente neperisabile pentru refugiații din Ucraina?

Primarul din Brad, Florin Cazacu, a anunțat duminică locuitorii Bradului care doresc să doneze produse corespunzătoare și alimente neperisabile pentru refugiați, pot face donații începând cu ziua de marți, 1 martie 2022 între orele 10.00 si 18.00 la Casa de Cultura din municipiul Brad.

„In cursul ultimelor doua zile, un număr mare de cetățenii si-au exprimat dorința de a oferi sprijinul miilor de  refugiați care, în urma conflictului armat din Ucraina trec in România prin punctele vamale din nordul țării.

De regula, pentru o eficiență sporită, acțiunile umanitare de acest gen, se desfășoară in mod organizat și se coordonează corespunzător.

Duminică, 27 februarie 2022, o serie de asociații și fundații din județul Hunedoara au coordonat acțiuni de colectare și distribuire a unor alimente și materiale pentru refugiați.

La vama din Sighetul Marmației, a participat cu prilejul unei asemenea acțiuni, Stefan Tiriteu, președinte a Fundației pentru Tineret Hunedoara și consilier la cabinetul primarului municipiului Brad.

In cadrul acestei acțiuni s-a stabilit o legătura directa cu administrația publica locală din Sighetul Marmație, structură direct implicată în activități de colectare și distribuire de materiale  si alimente neperisabile pentru refugiați.

Cetățenii care doresc să doneze produse corespunzătoare și alimente neperisabile pentru refugiați, pot face asemenea donații începând cu ziua de marți, 1 martie 2022 între orele 10.00 si 18.00 la Casa de Cultura din municipiul Brad.

Activitatea de colectare se va desfășura cu sprijinul voluntarilor pentru o perioada de câteva zile, in funcție de cantitățile colectate și evoluția situației sociale.

Predarea donațiilor de către cetățeni se va face pe baza de documente justificative iar predarea produselor la centrele de colectare și distribuire din zona de frontieră se va desfășura conform procedurilor centrelor respective.

Din discuțiile purtate cu reprezentanții administrației locale din Sighetul Marmației produsele recomandate pentru donații sunt alimente neperisabile ( conserve), pături, lapte praf pentru copii, scutece de unică folosință pentru nou născuți.

Comitetul local pentru situații de urgentă Brad va prezenta Prefecturii Hunedoara spațiile de cazare disponibile pentru preluarea unor persoane/familii refugiate” a anunțat Florin Cazacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian