Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

FRIG și GER până în 13 martie! Minime termice de -7°C şi -5°C în Transilvania

În următoarele două săptămâni, vremea se va răci în Transilvania.

Meteorologii de la Administraţiei Naţionale de Meteorologie au anunțat astăzi temperaturi foarte scăzute pentru prima parte a lunii martie – Minime termice de -7°C şi -5°C în Transilvania!

Temperaturile maxime la nivelul regiunii vor fi de 2-4 grade Celsius până pe 8 martie, apoi se va încălzi uşor şi treptat şi se va ajunge la o medie a acestora de 8-9 grade.

În timpul nopţilor se vor înregistra minime termice între -7 şi -5 grade Celsius, însă vor fi şi intervale mai reci în care, îndeosebi în estul regiunii, temperatura va scădea şi sub -10 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 1-3 martie, dar şi după 7 martie.

La munte, în prima jumătate a lunii martie, vremea se va menţine rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor. Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menţine negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 şi -2 grade Celsius, iar ulterior se va încălzi uşor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de la un grad la două grade.

Evoluţia va fi asemănătoare şi pentru valorile nocturne, care vor avea o medie ce va oscila între -11 şi -9 grade Celsius, până în 10 martie, apoi se va înregistra o creştere treptată spre -5 grade. Temporar, se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 3 martie, dar şi după 7 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian