Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Rușii tremură: Legiunea Franceză și trupele de elită BlackWater intră în Ucraina!

NEXTA și galben.md au anunțat în ultimele ore că voluntari comando vin din toată lumea să lupte pentru Ucraina, Legiunea Franceză și trupele de elită BlackWater fiind cele mai importante.

„Potrivit informațiilor neoficiale, sunt prezenți veterani britanici, francezi, georgieni, dar exponenții cunoscutului BlackWater (armată invizibilă), care a îndeplinit misiuni în mai multe țări ale lumii” conform celor de la galben.md

Despre trupele de elită BlackWater și planurile sale din Ucraina.

Încă din iulie 2021, cei de la TIME semnalau intenția celor de la BlackWater de a-și extinde operațiunile din Ucraina: Erike Price, fondatorul BLACKWATER, considerată printre cele mai mari companii private de securitate din lume, a conceput în 2014 un plan pentru a dezvolta o armată privată în Ucraina, angajând un număr mare dintre veteranii care serviseră în armata ucraineană, de preferinţă care luptaseră şi în Donbas şi acum erau liberi de contract. Al doilea element al planului era obţinerea unui control direct asupra unei părţi foarte importante din complexul militar industrial al Ucrainei, atenţia fiind îndreptată mai ales înspre companiile care fabrică piese de avioane militare şi elicoptere.

Practic este foarte util să folosești ca proxy compania BlackWater, atâta timp câte realitatea a demonstrat că, într-adevăr, mercenarii săi pot face toate operațiunile care trebuiesc făcute cu discreţie şi pentru care armata sau alte organisme şi unităţi administrative să nu poată fi făcute niciodată responsabile, căci mercenarii nu au însemne care să-i lege de o armată naţională.

Despre legiunea străină (franceză)

Legiunea străină (franceză Légion étrangère) este o unitate a Armatei Franceze, care a fost întemeiată pe data de 10 martie 1831 printr-un decret dat de Ludovic-Filip al Franței. A fost creată pentru voluntarii străini care, după Revoluția franceză din iulie 1830, nu mai aveau voie să se înscrie în armata franceză. Voluntarii străini sunt conduși de ofițeri francezi, iar astăzi sunt acceptați și cetățeni ai Republicii Franceze, care în prezent formează 24% din numărul total de recruți. Legiunea are la ora actuală (2009) în jur de 7.700 de soldați iar sediul este la Aubagne.

Astăzi, Legiunea este împărţită în unități de infanterie, mecanizate, paraşutişti, comando ce sunt conduse de ofiţeri formaţi la San Cyr, Academie Militară de renume, unde în perioada interbelică au absolvit și ofiţeri români. Un avantaj în Legiunea Străină este că dintr-un simplu soldat poţi ajunge ofițer dacă acesta se distinge prin merite deosebite. În Legiunea Străină sunt trei categorii de grade: legionari propriu-zişi, subofiţeri şi ofiţeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian