Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Un val de aer arctic siberian va lovi Transilvania: Ninsorile vor fi prezente în Apuseni!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații sub formă de ninsoare cu depunere de strat de zăpadă, valabilă în perioada 6 martie ora 14,00 – 8 martie ora 20,00.

Meteorologii avertizează că în intervalul menționat, îndeosebi în sudul, centrul și estul României, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, local se vor acumula 10…15 l/mp și se va depune strat de zăpadă.

În același timp valorile termice vor continua să scadă, astfel încât, în a doua jumătate a săptămânii vremea va fi deosebit de rece.

Valul de aer arctic de origine siberiană va lovi România săptămâna care vine. Temperaturile anunțate vor fi extrem de scăzute, coborând și cu 15 grade față de normalul perioadei.

Astfel că săptămâna viitoare vremea va fi deosebit de rece în mare parte din țară. Regimul termic va fi cu 10…15 grade sub normalul perioadei din calendar.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 5 grade, având cele mai ridicate valori în sud-vest. Meteorologii anunță că nopțile și diminețile vor deveni geroase, având temperaturi minime care pot coborî până spre -15 grade Celsius în depresiuni.

De asemenea, sunt anunțate și ninsori mai consistente la munte și vânt în regiunile estice şi sud-estice, fapt care va amplifica senzația de frig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian