Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Se vor actualiza PUG-urile în Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu

Consiliul Județean Cluj a decis actualizarea planurilor urbanistice generale (P.U.G.) ale nu mai puțin de 14 comune situate în zona Munților Apuseni. Acest lucru a devenit posibil ca urmare a aprobării de către forul administrativ județean a unui acord de asociere cu primăriile vizate.

Prin intermediul înțelegerii aprobate în cadrul ședinței extraordinare desfășurate luni, 7 martie a.c., Consiliul Județean Cluj își asumă coordonarea, achiziția și finanțarea activităților necesare actualizării PUG-urilor comunelor Băișoara, Beliș, Ciucea, Izvoru Crișului, Mărișel, Mănăstireni, Mărgău, Măguri-Răcătău, Negreni, Poieni, Râșca, Săcuieu, Săvădisla și Sâncraiu, până la faza aprobării acestora.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Am decis să sprijinim  dezvoltarea zonei de munte a județului prin actualizarea acestor documentații vitale în contextul inițierii de noi investiții și proiecte de dezvoltare locală. Ne propunem ca, până în 2025, să nu mai existe comune clujene care să aibă PUG-uri mai vechi de 10 ani. În plus, vom continua să acordăm asistență de specialitate administrațiilor locale care nu dețin specialiști și care vor solicita ajutorul direcției noastre de urbanism”.

Potrivit legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, toate localitățile din România trebuie să dețină Planuri Urbanistice Generale valabile. Acestea cuprind, în principal, reglementări referitoare la: delimitarea intravilanului, stabilirea modului de utilizare a terenurilor, delimitarea zonelor afectate de servituți publice, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare, stabilirea zonelor protejate şi de protecție a monumentelor istorice şi a siturilor arheologice, formele de proprietate şi circulaţia juridică a terenurilor, evoluţia în perspectivă a localităţii și direcţiile de dezvoltare funcţională în teritoriu, traseele coridoarelor de circulaţie, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian