Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Stela Babău: Mai mult ca oricând, suntem obligate să ne gândim la calvarul femeilor din zonele de război, mai ales din Ucraina

Anul acesta „8 martie” nu este la fel de fericit la fel ca în alți ani, dată fiind situația conflictuală din Ucraina.

Chiar și în aceste condiții președintele OFSD Bihor, Stela Babău, a emis un mesaj frumos de Ziua Mamelor, Ziua Femeii: „De Ziua Internațională a Femeilor, vreau să transmit tuturor doamnelor și domnișoarelor cele mai bune gânduri, de respect, de admirație și de speranță, dorindu-vă tuturor, din toată inima, fericire și sănătate!

În același timp, azi, mai mult ca oricând, suntem obligate să ne gândim la calvarul femeilor din zonele de război, mai ales din Ucraina vecină, la calvarul mamelor care și-au pierdut copiii, la calvarul soțiilor și fiicelor care și-au lăsat în urmă soții și tații, rămași să lupte într-un război pe care doar mințile criminale și l-au dorit! Avem, de asemenea, cred eu, obligația morală de a ne mobiliza, de a ne organiza și de participa, fiecare cu ce poate, pentru a încerca, măcar într-o mică măsură, să mai alinăm din durerea femeilor, copiilor și bătrânilor care s-au refugiat și pe meleagurile noastre, de a arăta solidaritate și, înainte de orice, omenie!

Chiar și în aceste momente, să nu uităm de rolul femeilor în societate, să nu uităm că lumea întreagă nu poate funcționa pe deplin decât dacă ambele ei jumătăți trăiesc în egalitate și în armonie. Să nu uităm că mai avem, încă, multe de făcut”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian