Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cum manipulează rușii naivii din România? FAKE NEWS lansat de ruși: MiG-21 prăbușit recent ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Ucrainei

În ultimele ore, unele publicații online din România au preluat teoria halucinantă conform căreia „MiG-21 românesc ar fi fost prăbușit recent ar fi fost doborât de apărarea antiaeriană a Ucrainei”.

Informația a fost preluată de pe topcor.ru, dintr-un articol cu titlul „Surse: MiG-21 românesc a fost doborât de sistemul antiaerian ucrainean S-300PS”.

Pe scurt, ce spune propaganda rusă „România a solicitat de la Statul Major al Ucrainei date privind utilizarea sistemului de rachete antiaeriene S-300PS pe 2 martie a acestui an. Potrivit jurnaliştilor locali, în rămăşiţele avionului de vânătoare prăbuşit al Forţelor Aeriene Române MiG-21 au găsit elemente izbitoare ale focosului antirachetă din acest tip de sistem de apărare aeriană”. Știre falsă, evident.

Ministerul Apărării Naționale din România a explicat clar cauzele accidentuluiCauzele prăbușirii avionului și elicopterului – cel mai probabil probleme tehnice. EXCLUS o agresiune!

„Continuă cercetările. Se studiază circumstanţele în care s-a produs această strategie. Evident că nu se poate să luăm în calcul alţi factori decât starea tehnică, starea vremii şi, evident, managementul acţiunii. Sunt trei dimensiuni pe care se face această anchetă şi sigur că vom avea un raport pe lângă ceea ce înseamnă criteriile juridice, după care parchetul militar stabileşte circumstanţele sau eventuale vinovăţii. Este clar, din prima apreciere, fără să avem rapoarte, că era vorba de un aparat de zbor MIG, care sunt vechi, cu peste patru decenii de funcţionare. Am avut şi în trecut asemenea evenimente cu MIG 21, iar în cazul elicopterului Puma aceste elicoptere uşoare care nu sunt potrivite pentru condiţii foarte grele de vreme”, a anunțat, la Digi 24, ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *