Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Ministrul Agriculturii se află pentru două zile în Hunedoara pentru a se întâlni cu producători locali și fermieri hunedoreni

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ionuț Adrian Chesnoiu, se află pentru două zile în județul Hunedoara pentru a se întâlni cu producători locali și fermieri hunedoreni dar și cu reprezentanți ai instituțiilor statului și ai administrației publice locale.

Întâlnirile de lucru au început în această dimineață la Teatrului de Artă din Deva unde ministrul Ionuț Adrian Chesnoiu le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea regândirii tuturor acțiunilor legislative sau hotărârilor executivului pentru schimbarea în bine a modului în care este sprijinită agricultura dar și despre importanța acestui domeniu economic în viața de zi cu zi a românilor.

„După prezentarea principalelor programe naționale de sprijin pentru agricultori, ministrul a avut un dialog cu fermieri și primari din zona rurală a județului Hunedoara.

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, l-a însoțit pe ministrul Adrian Chesnoiu și în deplasările din teren, care au avut loc în cea de-a doua parte a zilei la ferma de ovine de la Romos și la o fermă de vaci din Aurel Vlaicu.

Programul întâlnirilor de astăzi s-a încheiat cu discuții pe care delegația ministerială și oficilitățile județene le-au avut cu membrii Asociației Județene a Crescătorilor de Ovine „Dacia”, al cărei președinte este fermierul Dumitru Andreșoi.

La discuțiile purtate cu crescătorii de ovine, prefectul Călin Petru Marian a scos în evidență importanța economică pentru județul Hunedoara a activității fermierilor din domeniul zootehnic” au anunțat reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

De asemenea, reprezentantul guvernului în județul Hunedoara a transmis convingerea sa că fermele deținute de crescători se vor dezvolta și datorită implicării statului dar și în urma accesării fondurilor financiare puse la dispoziție de Guvernul României și de Uniunea Europeană.

La rându-i, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a declarat: „Fiecare fermă are propria poveste, însă au un scop comun: acela de a performa în folosul celor care trudesc zi de zi și în folosul economiei județului Hunedoara.

Județul nostru se mândrește cu oameni gospodari care, înciuda dificultăților întâmpinate de-a lungul anilor, au reușit să-și mențină fermele și să se dezvolte. Îi felicit pentru ambiția de care dau dovadă!

Sunt convins că actualul ministru al agriculturii va lua acele măsuri care vor sprijini dezvoltarea echilibrată a agriculturii în întreaga țară!

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *