Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Când începe proiectul racordării la rețeaua de apă potabilă a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău?

Într-un interviu acordat în EXCLUSIVITATE pentru Apuseni Info, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat când va începe proiectul racordării la rețeaua de de apă potabilă a comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.

La întrebarea pusă de Apuseni Info <<ați reparat drumul de la Gilău la Mărișel iar turismul a explodat în zonă. De la pârtiile de schi din Mărișel, până la drumețiile superbe pe timp de vară, comuna se dezvoltă în fiecare zi. Oamenii din zonă, alături de cei din Beliș, Rîșca, Măguri-Răcătău și Mănăstireni mai au un singur dor: APA! La începutul anului ați anunțat un proiect ambițios pentru rezolvarea acestei probleme. Despre ce este vorba?>>, Alin Tișe a răspuns: „Proiectul vizează extinderea rețelei publice de apă potabilă a județului Cluj în zona de munte, prin racordarea comunelor Călățele, Mănăstireni, Râșca, Beliș, Mărișel și Măguri-Răcătău.

Investiția, pe care o vom finaliza în maxim doi ani, va consta în realizarea unei aducțiuni de apă în lungime de cca. 40 de km, care să pornească din zona orașului Huedin înspre zona montană. De asemenea, vor mai fi edificate peste 30 de km de conducte de distribuție a apei, patru rezervoare de înmagazinare a apei de mare capacitate, dar și alte cinci stații de pompare performante.

Depunem toate eforturile pentru a demara proiectul în cel mai scurt timp, încă din această primăvara, după finalizarea documentațiilor tehnice și obținerea tuturor avizelor necesare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian