Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Două refugiate din Ucraina s-au mutat în case părăsite din Apuseni! Tatiana, refugiată din Odesa: „Aici este foarte multă liniște. Mulțumim mult persoanelor care îi ajută pe ucraineni”

Două refugiate din Ucraina s-au mutat în case părăsite din Apuseni, poate niște deschizătoare de drumuri pentru satele românești îmbătrânite și depopulate, arată PRO TV.

O astfel de situație o întâlnim în satul Răchiș, din inima Munților Apuseni, care avea la ultimul recensământ doar șase locuitori și multe case goale. După mulți ani petrecuți în America, un tânăr a renovat 12 dintre ele pe care – împreună cu autoritățile locale – le dă acum gratuit ucrainenilor.

„Victoria, o femeie de 34 de ani, alungată din Odesa de război, s-a mutat de câteva zile. În Ucraina avea un centru de echitație și și-a adus în Răchiș și animalele: cinci cai și un ponei. Împreună cu Victoria, în Alba, a venit și o prietenă de-a ei, pictoriță” au anunțat cei de la PRO TV.

  • Victoria, refugiată din Odesa: „Suntem foarte bine aici. Ne-a fost frică, ne-am temut pentru cai și am decis să plecăm. Intenționăm să rămânem aici”.
  • Tatiana, refugiată din Odesa: „Aici este foarte multă liniște. Mulțumim mult persoanelor care îi ajută pe ucraineni”.

Sursă: Refugiații ucraineni primesc gratis case și terenuri în satele depopulate din România

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *