Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Radu Tuhuț: A fost semnat ordinul pentru reducerea tarifului cu 50% la energia electrică, energie termică și gaze naturale în Apuseni

Deputatul Radu Tuhuț a anuțat că Ministrul Muncii a publicat ordinul referitor la reducerea tarifului cu 50% la energia termică, gaze naturale si energia electrică  pentru locuitorii din Delta Dunării si unele localități din Munții Apuseni.

„În cazul Munților Apuseni, acordarea sumelor pentru acoperirea tarifelor reduse la energie electrică, gaze naturale și energie termică se va face pentru persoanele singure/familiile cu domiciliul situat în orașele Abrud, Câmpeni, Zlatna sau Baia de Arieş și comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gîrda de Sus, Horea, Întregalde, Lupşa, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Posaga, Rîmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Vadul Moţilor și Vidra.

Acordarea sumelor prevăzute este condiționată de plata la termen de către clienții casnici a facturilor scadente.

În prezent, proiectul de act normativ se află în faza de consultare publică, iar persoanele interesate au posibilitatea să transmită propuneri, sugestii și opinii la adresa de e-mail: dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv până în 3 aprilie 2022.

Proiectul de ordin, precum și anexa lui, sunt publicate pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, la categoria Transparență, subcategoria transparență decizională (link – http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/6537-delta-dunarii)

Actul normativ va produce efecte doar după ce va parcurge întreg procesul legislativ și va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

deputatul Radu Tuhuț

Așa cum am mai spus, oamenii din Munții Apuseni au nevoie de reducerea facturilor la energia electrică, mai ales în contextul în care, cu mici excepții, gazul metan lipsește! Acest ordin al Ministerului Muncii vizează, în fapt, și o continuitate a schemei de sprijin, aplicată în acest sezon rece, la plata facturilor aferente consumului la energie. Ajutorul de sprijin a fost instituit, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022, prin Legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pe care am susținut-o și votat-o în Camera Deputaților.

PSD este alături de oamenii din județul Alba și caută soluții în contextul creșterii exagerate, a facturilor la utilități, ca urmare a liberalizării negândite a pieței de energie” a anunțat Tuhuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EnglishHungarianRomanian