Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Proiect ambiţios de împăduriri: 700 de milioane de euro pentru plantări! 10.000 de euro pentru proprietari!

sursă wwf.org

Programul naţional de împăduriri, finanţat prin PNRR, va demara luna viitoare, odată ce sistemul informatic necesar acestuia va fi funcţional, a anunţat vineri, ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform ministrului, proprietarii de teren care se vor înscrie în program vor beneficia de o subvenţie de peste 10.000 de euro, bani care vor include şi cheltuielile cu resursa umană necesară realizării acestor activităţi.

„Prin PNRR am pregătit un proiect extrem de ambiţios de împăduriri pe următorii cinci ani, avem la dispoziţie peste 700 de milioane de euro pentru aceste plantări. Săptămâna trecută am aprobat o OUG prin care sprijinim acest program nu doar până la faza de plantare, ci şi pe următorii 20 de ani, adică putem să plătim o subvenţie pentru sechestrarea de dioxid de carbon, o subvenţie semnificativă, comparabilă cu cea pe hectar, în agricultură. 456 de euro va fi prima anuală de sechestrare de carbon timp de 20 de ani”, a precizat ministrul Mediului.

Acesta a subliniat că ministerul îşi propune ca, după startul programului, România să aibă 56.000 de hectare cu păduri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian