Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Radu Tuhuț: Creșterea suprafețelor irigate este un obiectiv esențial pentru dezvoltarea agriculturii

Deputatul Radul Tuhuț i-a transmis prim-ministrului Nicolae Ciucă că un obiectiv de o importanță strategică este creșterea suprafețelor irigate, atât pentru dezvoltarea agriculturii și economiei românești, cât și pentru asigurarea securității alimentare.

„Creșterea suprafețelor irigate reprezintă un obiectiv de o importanță strategică, atât pentru dezvoltarea agriculturii și economiei românești, cât și pentru asigurarea securității alimentare. Este mesajul pe care l-am transmis premierului Nicolae Ciucă prin intermediul unei interpelări parlamentare.

Ministerul Agriculturii, condus de PSD, a adoptat măsuri importante pentru sprijinirea agriculturii românești. Este necesar, însă, ca agricultura să fie sprijinită de la cel mai înalt nivel guvernamental.

De asemenea, PSD a izbutit să renegocieze și să flexibilizeze Planul Național de Redresare și Reziliență. Această reușită este un bun prilej pentru renegocierea capitolului PNRR pentru agricultură și introducerea finanțării extinderii rețelei naționale de irigații. De aceea, i-am solicitat premierului Nicolae Ciucă să îmi spună dacă consideră că România are nevoie de finanțare prin PNRR pentru extinderea sistemului de irigații în speranța că răspunsul va fi afirmativ!

Introducerea unor sisteme de irigații în mai multe zone agricole din județul Alba este, de asemenea, esențială pentru fermierii noștri. Avem un bazin hidrografic generos, iar apa din râul Mureș poate fi o sursă extrem de bună pentru irigarea multor suprafețe agricole din vecinătate.

Potrivit specialiștilor din agricultură și celor mai mari producători din industria alimentară, atât Europa cât și România, se află la doar câțiva pași de un dezastru în ceea ce privește asigurarea securității alimentare, din cauza mai multor factori, precum războiul din regiune, criza agricolă internațională, iar pe plan național, în mod special, din cauza secetei acute care a pus stăpânire pe țară.

Personal, consider că pentru a creștere capacitatea producătorilor români de a deveni competitivi pe piața liberă internațională, România trebuie să găsească pârghiile necesare pentru a subvenționa costurile de producție, așa cum alte țări precum Polonia sau Turcia au acordat deja de ani de zile, devenind unele dintre cele mai mari țări exportatoare de produse agricole din Uniunea Europeană, cu respect pentru locuitorii județului Alba, deputat PSD, Radu Marcel Tuhuț” a anunțat Radu Tuhuț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian