Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Noul cod rutier 2022: Ce amendă riști, dacă ai permisul auto expirat

Cod rutier 2022. Astfel, conducătorii auto care vor face o serie de greșeli riscă să rămână fără permisul de conducere, de aceea trebuie să aibă mare grijă. Conform Codului Rutier, orice conducător auto care încalcă în mod repetat prevederile OUG nr. 195/2002  cu modificările și completările ulterioare va acumula puncte de penalizare, riscând astfel să își piardă permisul de conducere.

Mai exact, șoferii care sunt opriţi de polițiștii de la Rutieră şi au permisul de conducere expirat, în 2022, sunt pasibili de o amendă cuprinsă între 870 și 1.160 lei, dar şi de puncte de penalizare. Un punct de amendă este calculat la 145 de lei în 2022. Astfel, 870 lei reprezintă 6 punct de amendă, în timp ce 1.160 de lei, reprezintă 8 puncte de amendă.

Dacă, totuși, sunteți amendați pentru șofarea unui autovehicul cu permisul de conducere expirat, atunci trebuie să știți că dacă plata amenzii se efectuează în 15 zile lucrătoare, amenda va fi redusă la jumătate: 435 lei, respectiv 580 lei. Amenzile pentru permisul auto expirat se pot plăti la orice unitate a Trezoreriei Statului într-un cont unic, iar legat de punctele de penalizare, acestea se şterg după şase luni din momentul în care au fost primite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian