Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Femei voinice în Apuseni: În ultimul an s-au dublat cazurile în care moațele agresează moții

Recent, Apuseni Info informa că o femeie din Abrud a venit beată acasă și și-a BĂTUT bărbatul, femeia alegându-se cu un dosar penal și ordin de restricție pentru nevasta violentă.

Mai mare ne-a fost mirarea când am citit statistica pe patru județe din Apuseni, Alba, Bihor, Cluj și Hunedoara: Numărul de dosar penale și ordine de restricție emise pentru violențe ale femeilor contra soților, concubinilor și iubiților s-a dublat în ultimul an.

„În 2020 au fost 18 cazuri, în 2021 au fost raportate 41 în zona Apusenilor. Sigur, cele mai multe nu au fost neapărat cazuri serioase, însă trendul este unul evident, în creștere. Au ajuns moții să fie agresați de moațe” ne-a precizat o sursă judiciară.

Violența în familie cunoscută și sub numele de violența domestică, abuz domestic, abuz familial, abuz marital/conjugal sau violență intimă, poate fi definită pe larg ca fiind un model comportamental abuziv al unuia sau al ambilor parteneri dintr-o relație intimă precum mariajul, concubinajul, familia, prietenia sau conviețuirea.

Violența domestică are mai multe forme precum agresiunea fizică (efectivă sau sub formă de amenințare), abuzurile sexuale, abuzurile emoționale, controlul excesiv, dominarea, intimidarea, urmărirea, abuzurile pasive/ascunse (de exemplu, neglijența) și privarea economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole recente

EnglishHungarianRomanian