Apuseni Info

Ştiri și informații din Apuseni

Călin Marian: Barajul de la Mihăileni va apăra de inundații casele și terenurile din lunca râului Crişul Alb pe sectorul Mihăileni – Vaţa

Prefectul Hunedoarei a anunțat astăzi că barajul de la Mihăileni va apăra de inundații casele și terenurile din lunca râului Crişul Alb pe sectorul Mihăileni – Vaţa. Anunțul a venit după ce printr-o Hotărâre de Guvern au fost declanșate procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al barajului.

„Printr-o Hotărâre de Guvern a fost aprobat amplasamentul și declanșează procedurile de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Acumularea Mihăileni pe râul Crişul Alb, judeţul Hunedoara”.

Actul normativ constituie ultima etapă a posibilității de finalizare a lucrărilor și prevede declanșarea procedurii de expropriere a unui număr de 142 de imobile situate pe amplasamentul acestei lucrări, situate pe o suprafață totală de 163.335 mp.

Suma necesară despăgubirii proprietarilor este de 219.981 lei şi se alocă de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, pe anul 2022.

Intrarea în exploatare a barajului de la Mihăileni va asigura necesarul de apă pentru locuitorii şi gospodăriile din zona Brad şi Crişcior, va produce energie electrică şi va apăra împotriva inundaţiilor o importanţă suprafaţă de terenuri agricole din lunca râului Crişul Alb pe sectorul Mihăileni – Vaţa, prin atenuarea viiturilor” a anunțat Călin Marian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EnglishHungarianRomanian