Apuseni Info

Ştiri și informații non stop

Cod Galben de inundații pe Arieș și afluenții din sectorul aval S.H. Baia de Arieș și bazinul Iara!

Hidrologii de la Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor,  București au instituit un cod galben de inundații valabil vineri în Alba și Cluj. Avertizarea vizează râurile din bazinul hidrografic al Arieșului.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 13.05.2022 ora 14:15 – 13.05.2022 ora 22:00

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș, județele: Alba și Cluj. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Iara.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice” au anunțat hidrologii.

Loading

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *